čtvrtek 31. července 2014

Bylo nebylo (28)



Toto meme pořádá Kath.

Vezmi knihu, kterou právě čteš, nalistuj si první stranu a napiš první větu.

Kniha: Archiv
Autorka: Victoria Schwabová


Na tomhle začátku není vůbec nic nového.

středa 30. července 2014

Waiting on Wednesday (27)



 Cílem meme je každou středu ukázat knihu, kterou si chceš přečíst.


Esej o tragédii
Elizabeth Labanová

Anotace: Tim Macbeth, sedmnáctiletý albín, nedávno přestoupil na prestižní Irvingovu školu, jejíž motto zní: „Vejdi, přítele najdi a přítelem se staň.“ Ale přítel je to poslední, co Tim hledá — doufá jen, že absolvuje poslední ročník, aniž by vzbudil příliš pozornosti. Ale navzdory své snaze zůstat nenápadný se zamiluje do hvězdy ročníku Vanessy, přítelkyně nejoblíbenějšího studenta na škole. K Timovu překvapení Vanessa jeho lásku opětuje, ale pokud by to někdo zjistil, mohlo by to otřást jejím společenským postavením. Tim a Vanessa navážou utajovaný vztah, ale navíc se musí vypořádat s esejem o tragédii, závěrečnou prací posledního ročníku, kterou zadává nejpřísnější učitel na škole. 
Kniha je psána střídavě z pohledu zamilovaného Tima a také Duncana, studenta posledního ročníku, který odhaluje celou pravdu o Timovi a Vanesse.

Esej o tragédii je působivý příběh o zapovězené lásce a o tom, kam až jsou lidé schopni zajít, aby si uchovali svá tajemství.
Tahle knížka už jen podle anotace vypadá moc dobře a moc se na ní těším :).

úterý 29. července 2014

V šedých tónech - Recenze


Kniha: V šedých tónech
Autorka: Ruta Sepetysová
Počet stran: 288
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Píše se rok 1941. Lině je patnáct let a těší se, že po prázdninách půjde na uměleckou školu. Jednoho večera k nim domů ale vrazí sovětská tajná policie a společně s její matkou a malým bráškou ji odvlečou pryč. Čeká je deportace do pracovních táborů na Sibiři.
Lina se musí naučit bojovat o život, přijímat obtížná rozhodnutí, spolknout ponižování a bití a hlavně se nenechat zlomit, udržet si vlastní lidství. A to se jí daří díky rodině a také lásce k výtvarnému umění. I přes ohromné riziko si kreslí a zapisuje, co všechno ona a ostatní lidé okolo ní zažívají. Nejdříve kreslí, protože doufá, že se díky obrázkům a vzkazům jejímu otci podaří je najít a zachránit. Později proto, aby uchovala paměť národa a vzdala tak poctu tisícům nevinných lidí, kteří byli odsouzeni k smrti, ať už okamžité při popravách, nebo pomalejší v pracovních táborech.
Linin pohnutý příběh je plný lidské krutosti a nenávisti, ale zároveň lásky a naděje. Otázkou zůstává, zda naděje a láska dokáží udržet člověka při životě a s hlavou vztyčenou dostatečně dlouho…

BOOK TRAILER


Píše se rok 1941. Lina dovršila patnácti let a chystá se, že po prázdninách nastoupí na uměleckou školu, umí totiž nádherně kreslit. Jenže to se nestane.. večer k nim vtrhne
sovětská tajná policie a jí, matku a bráchu Jonase odvlečou pryč a netuší vůbec kam. Musejí několik dní s několika dalšími lidmi žít v jednom vagónu v strašných podmínkách, kde je hladomor a šíří se tam plno nemocí, na které začnou postupně umírat. Později když dojedou na místo určení, zjistí že byli deportovány do pracovních táborů na Sibiři, kde budou muset každý den, několik hodin pracovat a i tak za to nic moc nedostanou a lidi začíná být slabý, unavený a hladový. Ve vlaku taky potká Andriuse a oba mají jediný cíl.. najít svého otce. Jak to ale nakonec celé dopadne? Přežije Lina a její rodina tuhle příšernou válku? A uvidí vůbec někdy ještě svého otce?


„Přemýšleli jste někdy o tom, jakou cenu má lidský život? To ráno měl ten bráškův cenu kapesních hodinek.“

Opravdu napsat názor na tuhle knihu ani nejde, protože přeci jen u těchto knih je podle mě nejlepší si udělat názor vlastní. A pomalu se to věci na tomhle téma nedají vyjádřit slovy.

Už jen podle anotace zjistíte o čem kniha vlastně je, takže žádné oddechové čtení
nečekejte. Věděla jsem do čeho jdu i když jsem věděla, že nakonci zas budu mít určitě ten strašný pocit. Přijdeme mi poslední dobou častěji, že já na tyto knihy nemám úplně tak žaludek, protože přeci jen jsem trochu více citlivější, ale i tak mě tohle téma zajímavá a chtěla bych o tom na druhou stranu vědět více.

Na knížce se mi líbí, že na začátku se hned začne něco dít, takže vás kniha okamžíte pohltí a máte chuť číst dál a dál až pomalu můžete zjistit, že už jste skoro na konci knihy. Díky krátkým kapitolám se to četlo rychle a svižně. Po celou dobu knihy jste v napětí a jste zvědavý jestli hlavní hrdinka přežije nebo ne. Svým způsobem je kniha i celou dobu akční a nechybí ji ani ta láska, i když ta se tam úplně tak neprojevuje, spíše kniha zobrazuje jak Andrius vlastně měl rád Linu a jak mu na ní záleželo, což bylo strašně krásný a proto jsem jeho měla hrozně ráda.

Kniha je i dost nepředvídatelná, takže ani nevíte co se bude vlastně dít dál, tohle je z dalších důvodu proč vlastně máte nutkání číst dál. Celkově je to ale krásná, smutná kniha,
která vám toho může dát hodně a hlavně díky si my můžeme uvědomit jaké máme vlastně štěstí, sice se taky i v dnešní době nemáme všichni úplně nejlíp, ale rozhodně se máme mnohem líp než oni. A čím vším si v tehdější době někteří museli projít, běhá mi tím akorát mráz po zádech a je to prostě strašný pocit.

Některé části knihy jsou napsány kurzívou a týkají se Lininy minulosti a jaký vlastně vedla život před válkou. Nedovídáme se toho sice mnoho, ale i aspoň ten kousek vlastně stačí aby jsme si mi čtenář udělali takový obrázek. Podle toho bylo poznat, že se Lina měla celkem dobře a že měla vlastně velký talent na kreslení, který i později využila.

Hlavní hrdinka Lina, byla prostě pro mě skvělá a strašně jsem si ji oblíbila. Neměla to vůbec lehké a čím vším si v knížce musela projít, když ji bylo patnáct let, já jsem ji obdivovala a doufala jsem, že ona to snad nějak přežije.
Další hlavní postava je Andrius, se kterým se Lina vlastně setkala ve vlaku a oba měli stejný cíl najít svého otce. Jeho jsem si sice ze začátku moc neoblíbila, ale postupem času jak jsem ho víc poznávala, jsem si ho oblíbila a byl skvělý a to podstupoval kvůli Lině, jak se ji snažil pomoc, byl prostě dokonalý.

Jsem vážně ráda, že jsem si tuto knihu mohla přečíst a jak říkám u každé takové knihy,
tohle by si měl přečíst každý a já bych to klidně dala i do povinné literatury. Přijde mi, že oproti jiným knihám na toto téma, je tato i svým způsobem trochu jiná, přijdeme že je psaná tím stylem, spíše pro mladší čtenáře, ale i tak si myslím, že by se mohla líbit dospělému čtenáři.

„Zkoušeli jsme se dotknout nebes ze dna oceánu.“

A díky této knize jsem se vlastně i dozvěděla jak to ve druhé světové válce probíhalo v jiných zemích, především v Litvě. O tom jsem nějak víc dřív nevěděla, ale díky této knížky už aspoň trochu vím jak i tam probíhala ta válka, takže i díky knížce se můžete o válce dovědět více než třeba ze školy.

Konec mi přišel malinko useknutý a dokonce mi tam i ta slza ukápla. Přišel mi useknutý, protože vlastně ten příběh skončil a vše jste se vlastně už dozvěděli jenom z epilogu, který byl mimochodem moc pěkný a jsem ráda, že to takhle dopadlo a skončil tento skvělý a originální příběh, který bych si i ráda někdy přečetla znovu, ale uvidím jestli se mi tohoto bude vůbec chtít.

Jinak každému tuto knížku vřele doporučuji! Vážně tohle za přečtení stojí :). 

Pro zajímavost: Tato kniha by měla mít v roce 2015 filmové zpracování, takže se určitě máme na co těšit :).


Obálky
Anglická 1,2,3 * Francouzská * Německá * Portugalská * Italská * Česká
Hodnocení obálky


Moje hodnocení

Hodnocení v procentech
98 %

Teaser tuesday (45)



Meme, které vytvořila Should Be Reading.

Cílem meme je vzít knihu, kterou právě čteš, otevřít ji na náhodné straně a vypsat dvě věty.


Kniha: Říše temnot - Prokleté sestry
Autorka: L. J. Smith
Nakladatelství: Fragment

Ukázalo se, že najít Todda a Vicka nebude tak snadné.

Byla moc hezká.

(str. 85)

pondělí 28. července 2014

Týden s knížkou (3)



Meme z dílny Rodaw.

Jde o to ukázat knihy které jsem tento týden přečetli, čteme a na které se chystáme :).

Tento týden jsem přečetla krásné tři knížky a jednu momentálně čtu :).

Přečetla jsem:
Tuhle knížku jsem začala číst už minuký týden, ale četla jsem ji převážně tento týden. I když je to celkem jiné než první díl, tak se mi tato kniha neskutečně moc líbila a já už ani nevím jak víc tuto sérii vychválit, protože je to dokonalost sama. Dneska mám v plánu sepsat nějak recenzi, takže se můžete brzo těšit. A jinak jsem hodně zvědavá na třetí díl, skoro vůbec netuším o čem by autorka mohla ještě psát, ale jen doufám, že mě to nezklame.

Harryho už jsem měla rozečteného celkem dlouho a až tento týden jsem se k tomu dostala, abych to konečně dočetla, jinak myslím, že k tomu není potřeba víc co dodat :D.

Jako poslední knihu jsem dočetla v sobotu a co číct k této knize. Líbilo se mi to, ale popravdě jsem čekala, že se budu víc bát. Kdybych ten konec četla převážně přes den tak bych se určitě nebála vůbec. Jelikož jsem konec ale dočítala večer, tak trochu bála, ale čekala jsem víc. Je to pěkná knížka na jedno odpoledne, ale nic překvapujícího.

Rozečetla jsem:
Včera jsem rozečetla volné pokračování a je velmi zajímavé, že to napsal i jiný autor :). Jsem v polovině a zatím se mi to překvapivě dost líbí, je to teda rozhodně lepší než Žena v černém. Dneska to mám v plánu dočíst, protože kapitoly jsou krátké a čte se to rychle.

Chystám se číst:
Potom bych se chtěla pustit do této knihy. První díl se mi celkem líbil, tak jsem zvědavá na tento :). Je to i krátké takže tak za dva dny bych to mohla přečíst.

A na tuhle knížku se těším už nějakou tu dobu a teď mám konečně možnost si ji přečíst a doufám, že se mi to bude líbit :), podle anotace to vypadá skvěle.

A co jste tento týden přečetli vy? :)

neděle 27. července 2014

IT´S TIME FOR.... YouTube (14)



Meme z dílny Jste to, co čtěte.. 

O CO JDE?

Jde o to, ukázat na svém blogu videa, která sledujeme na YouTube. Je jedno jestli jsou to písničky nebo manuály jak jet do vesmíru. Záleží jen na tom, jestli vás něčím zaujala a chtěli byste je někomu ukázat a podělit se o hezké věci. Může se také stát, že si někdo najde svoji novou hudební skupinu atd.atd.atd.



Tuhle poslední jsem poslouchala při čtení Taťány a Alexandra a teď když si to pustím tak si na ně vždycky vzpomenu :).

sobota 26. července 2014

On my wishlist (45)


Meme pořádá Book Chick City.

Cílem meme je každou sobotu (nebo alespoň nějakou sobotu) ukázat knihu/y, které bychom si přáli mít. Můžou to být knihy staré, nové nebo i ty které ještě nevyšly.




Vtipný a zároveň dojímavý příběh mimořádně inteligentní šestnáctileté Josie

Hlavní hrdinka neřeší žádné závažné problémy – i když trochu světového míru by si ke svačině určitě dala. Má úžasnou rodinu, miluje své rodiče, zbožňuje své sestry a na milost vzala i švagra (musel však na tom tvrdě pracovat). Teď je na obzoru druhý švagr. Josiina zatím neprovdaná sestra Kate se nezadržitelně žene k oltáři a z nastávajícího člena rodiny Geoffa se budoucí švagrové zvedá žaludek. Co takhle udělat vetřelci ze života peklo? Naštvaná Josie by to možná zvládla, ale rozptylují ji upištěné spolužačky, zlatí hoši všude kolem a zejména to, že každý, zdá se, mluví úplně jiným jazykem.

Jak se dá v takovém světě vůbec vyznat láska a jak dát zakusit nenávist? 

Rozsáhlý román se odehrává v 11. století. Líčí bouřlivý příběh nadaného léčitele, který bojoval s nemocemi v primitivních podmínkách středověké Anglie a Persie a poznal nádheru zlatého věku arabské a židovské civilizace. Robert Jeremy Cole má zázračný dar: dokáže vycítit blízkost smrti. Je předurčen, aby léčil lidi. Vydá se do Persie, za nejslavnějším lékařem doby Ibn Sínou (Avicennou), a předstírá židovský původ, aby mohl studovat na věhlasné akademii. Když se ožení s křesťankou, vzbudí ve svém okolí nejprve pohoršení, ale nakonec si najde cestu k srdci sousedů. Podaří se mu uskutečnit, co si vždy přál: stane se lékařem, sbírá zkušenosti jako vojenský doktor, získá si pověst výborného chirurga...

pátek 25. července 2014

Knižní doporučení (3)



Meme z mojí dílny.

Jde o to ukázat ostatním knihu, která mě zaujala a doporučit ji dál.

Kniha: Únos čtvrté princezny
Autorka: Julia Golding
Anotace: Princezna Taoshira a princ Ramil mají z vůle vládců svých zemí uzavřít výhodný sňatek. Ani jeden není nadšen, protože už při prvním setkání k sobě cítí silné nesympatie. Osud je ovšem svede dohromady prostřednictvím společného nepřítele. Oba jsou uneseni a budou muset překonat vzájemnou nenávist, aby unikli celé řadě nebezpečí, která je na útěku čekají. Kniha nabitá akcí, souboji, honičkami i romantickou láskou od význačné britské autorky.

GOODREADS / DATABÁZE KNIH

Tuhle knížku jsem četla mezi prvními přečtené a musím říct, že mě mile překvapila. Byla krásná a moc ráda bych si ji přečetla znovu, protože plno detailů už jsem přeci jen zapomněla a ráda bych si je připomněla. Knížka je plná akce, napětí a i tu láska tady je. Tahle knížka je asi spíše pro mladší čtenáře, pro starší je to spíše asi taková pohádka už trošku, ale i tak podle mě za přečtení stojí a já vám ji doporučuji!! Kniha by si určitě zasloužila více pozornosti. Ne každému může ale přeci jen sednout, protože ne všichni mají rádi fantasy knížky.


Četli jste tuto knihu? Líbila se vám?

Sladká políbení (12)


Meme, které pořádá Syki.

Cílem pátečního meme je napsat romantický úryvek z knihy.

Kniha: Počkám na tebe
Autorka: J. Lynn


Může obsahovat spoilery!!!

 Stěží jsem dokázala potlačit úsměv. „Ty jsi tak zlej.“
 „Jsem zlej ve všem, kde se to počítá. Musím se k něčemu přiznat.“ Překonal tu malou vzdálenost, kterou jsem mezi námi udělala, a otřel se mi rty o tvář. Sotva jsem se dokázala soustředit. „Lhal jsem ti.“
 „O čem?“
 Sklouzl mi rukama k pasu. „Když jsem ti tvrdil, že vypadáš krásně, nebyl jsem docela upřímnej.“
 To jsem tedy nečekala. Malinko jsem pootočila hlavu a pak zalapala po dechu. Naše rty byly centimetry od sebe a já pomyslela na to, jak Brittany říkala, že mě Cam dnes políbí. Přinutila jsem se promluvit. „Nemyslíš si, že vypadám krásně?“
 „Ne,“ řekl s úplně vážným výrazem a pomalu mi jednu ruku přesouval po páteři nahoru až pod vlasy. Sklonil hlavu, takže se spánkem přitiskl na můj. „Dnes večer vypadáš nádherně.“
 Vyrazil mi dech. „Děkuju.“
 Nic dál neříkal, jenom cestoval rty po mém obličeji a já v jeho rukou ztuhla. Srdce mi bušilo vzrušením a ještě něčím jiným. Byl to strach? Nebo co byl ten pocit, který jsem cítila až v krku? Objevil se odnikud, syrový a silný. Touha zůstat na místě se mísila s potřebou se odtáhnout, bylo to zničující.
 Camovy rty mi sklouzly přes líčko a nosem se otřel o můj. Cítila jsem na rtech jeho horký dech a vůni čokolády. Bude to tak chutnat? Zvědavost ve mně narůstala. Položila jsem ruce na jeho bicepsy.
 „Avery?“
 Zavřela jsem oči. „Co?“
 „Ještě ses nikdy nelíbila, že?“
 Pulz mi vyletěl do závratných výšín. „Ne.“
 „Tak jen abys věděla,“ podotkl, „tohle není polibek.“
 Otevřela jsem ústa a v tu chvíli přitiskl rty na moje. Sladce je zkoumal, neskutečně něžně a měkce a příliš rychle skončil. 
 „Tys mě políbil,“ vydechla jsem a mačkala prsty jeho svetr.
 „To nebyl polibek,“ promluvil a otřel se přitom o mé rty. Celá jsem se chvěla. „Pamatuješ? Kdybychom se políbili, pak by to, že jedeš se mnou domů, mohlo znamenat něco mnohem vážnějšího.“
 „Ach. Aha.“
 „Tohle taky není polibek.“
 Když se na mé rty přitiskl podruhé, celou mě to pohltilo a probralo. Nedokázala a nechtěla jsem myslet na nic jiného než na jeho rty. Příjemné teplo mi putovalo dolů po krku, přes ňadra a níž, až mezi stehna. Líbal mě něžně, mapoval moje rty svými. Něco hluboko uvnitř mě rostlo, otvíralo se a bolelo. Přitiskla jsem se k němu celým tělem, zatímco on se otočil a já skončila na zádech...

čtvrtek 24. července 2014

Jestli zůstanu - Recenze


Kniha: Jestli zůstanu
Díl v sérii: 1
Série: Jestli zůstanu
Autorka: Gayle Forman
Počet stran: 183
Nakladatelství: Ikar
Anotace: Šestnáctiletá Mia, talentovaná cellistka, jede s celou svou rodinou na výlet, když do nich narazí auto. Mia se vzbudí a nic necítí, jen vidí své mrtvé rodiče – a nakonec samu sebe. Její tělo je v kómatu, ale ona sama může vidět a slyšet vše, co se kolem děje. Skrze její vzpomínky pomalu odkrýváme její dětství, poznáváme její rodinu i jejího kluka Adama, se kterým sdílela lásku k hudbě. Pohnutý příběh citlivě mapuje duši dospívající dívky, která je nakonec postavena před těžké rozhodnutí – odejít, anebo zůstat.


BOOK TRAILER



Mia má skvělý život. Má skvělou rodinu, milujícího kluka Adama a navéc je velmi talentovaná cellistka. Jednoho dne jede se svou rodinou na výlet, když náhle do nich vrazí jiné auto. Její rodiče jsou na místě mrtvý. Sama Mia bojuje o život a je v kómatu. Jenže i tak Mia ví co se kolem ní děje a vidí okolo sebe, své pžíbuzné a hlavně Adama, který ji bohužel nemůže vidět. Přežije a zůstane Mia nakonec nebo se rozhodne odejít z tohoto světa?

Tuhle knížku jsem měla v plánu si někdy přečíst, ale tolik jsem s ní nespěchala. Ale potom jsem viděla první oficiální trailer na film, který se mi neskutečně moc líbil, že jsem si řekla, že musím co nejdříve sáhnout po knize. Překvapilo mě, že je kniha celkem tenká, ale aspoň jsem to měla rychle přečtené.

Od knihy jsem neměla nějak moc velké očekávání a čekala jsem průměrnou knihu se skvělým příběhem. A to se mi i splnilo. Ano tato kniha se mi líbila moc, četla se rychle, nechybělo tomu i trocha napětí, ale především je to kniha ze života a z toho co se může přeci jen stát každému z nás a tím se mu může změnit i život a takhle kniha vám dá i důvod přemýšlet a uvědomit si třeba některé věci.

Hlavní postava Mia byla sympatická mladá holka, která měla obrovský talent a ráda si šla za svým snem.
Měla jsem ji ráda, ale zas tolik k srdci mi za tu dobu nepřirostla, kdyby možná knížka byla tlustší tak třeba bych si ji oblíbila více a měla bych právě možnost ji více poznat.
Další mezi hlavní postavy patří Adam, Miin kluk, který s ní sdílel především lásku k hudbě a díky ni se spolu vlastně i seznámily. Myslím, že je to skvělý kluk a určitě je sympaťák, který má díky kapele dost fanynek.

Kniha je vyprávěna z její minulosti a současně i přítomnosti. Díky minulosti vlastně
zjistíme jaká Mia byla dříve a jaký vedla vlastně život. Tohle se mi na knize dost líbilo, jinak si myslím, že by kniha asi tolik neoslovila. A celý příběh ze současnosti se vlastně odehrává jenom pár dní.

Závěr knížky mě trošku naštval, protože konec byl hodně otevřený a přišlo mi to useknuté. Nechápu proč když je kniha tolik tenká, proč to autorka teda nemohla dát do jedné knihy. Jak asi víte druhý díl zatím u nás nevyšel a já doufám, že vyjde. Sice mám druhý díl v angličtině jako e-knihu, ale popravdě moc se mi toho teď moc nechce. Jsem teď docela zvědavá jak to bude ve filmu.

Shrnutí: Myslím, že tato knížka stojí za přečtení. Je tenká, takže si myslím, že se dá přečíst i za jediný den a nezabere vám tak tolik času. A podle mě je taky dobré si knihu přečíst před filmem. Knihu jsem hodnotila krásnými 4 hvězdičkami, které si podle mě zaslouží. Vážně vám tuto knihu doporučuji k přečtení! :) A na film se neskutečně moc těším a pokud bude s kým, půjdu na něj do kina.

Obálky
Anglická 1,2 * Portugalská * Německá * Francouzská * Španělská * Česká
Hodnocení obálky

Moje hodnocení

Hodnocení v procentech
85 %

Trailer k filmu

Bylo nebylo (27)



Toto meme pořádá Kath.

Vezmi knihu, kterou právě čteš, nalistuj si první stranu a napiš první větu.

Kniha: Harry Potter a Kámen mudrců
Autorka: J. K. Rowlingová


Pan a paní Dursleyovi z domu číslo čtyři v Zobí ulici vždycky hrdě prohlašovali, že jsou naprosto normální, ano, děkujeme za optání.

středa 23. července 2014

Waiting on Wednesday (26)



Cílem meme je každou středu ukázat knihu, kterou si chceš přečíst.


Letní zahrada
Paullina Simonsová

Anotace: Závěrečný díl legendární romantické ságy, sledující osudy Taťány a Alexandra. 

Po letech odloučení se oba shledávají v Americe – zemi, o níž věřili, že se stane jejich novým domovem a ve které budou žít svůj společný sen a vychovávat syna Anthonyho. V ovzduší strachu a nedůvěry uprostřed studené války však na každém kroku cítí, že jsou zde „jen“ cizinci a že musí o své štěstí neustále bojovat. Jinak je dostihnou duchové minulosti...
I když se poslední dílu malinko bojím, že budu trochu zklamaná, tak i tak si to musím přečíst :D a na knížku se moc těším už teď :).

úterý 22. července 2014

Teaser tuesday (44)



Meme, které vytvořila Should Be Reading.

Cílem meme je vzít knihu, kterou právě čteš, otevřít ji na náhodné straně a vypsat dvě věty.


Kniha: Taťána a Alexandr
Autorka: Paullina Simonsová
Nakladatelství: Ikar

Taťána nejenom žila a vypadala nádherně, ale také z ní vyzařovalo neobvyklé světlo.

Příliš dlouho o tom snil.

pondělí 21. července 2014

Týden s knížkou (2)



Meme z dílny Rodaw.

Jde o to ukázat knihy které jsem tento týden přečetli, čteme a na které se chystáme :).

 Tento týden jsem přečetla krásné dvě knihy a dvě mám rozečtené :).


Přečetla jsem:
Tuhle knížku jsem měla rozečtenou z minulého týdne. Jak jsem už říkala, malinko mě zklamal začátek, ale jinak se mi knížka líbila a ráda si od této autorky přečtu něco dalšího.

Knížku jsem rozečetla a taky přečetla za tento týden. Od knihy jsem čekala trochu víc, chybělo mi tam víc akce a napětí, ale na této knize mě zaujal především náměť, takže si určitě přečtu další díly a doufám, že bude lepší.

 Rozečetla jsem:
Knížku jsem měla číst v plánu až po prázdninách, ale sehnala jsem e-knihu a do knížky se hned musela pustit. Moc jsem toho zatím nepřečetla, ale mám v plánu to zkusit do zítřka přečíst. Jinak se mi to zatím líbí moc, ale je to úplně jiný než Měděný jezdec :).

Přiznám se, že u této knížky jsem nepřečetla ani kousek až se za to stydím. Věnovala jsem si jiným knihám, ale tento týden už to chci vážně dočíst. A vypadá to že další díly budu číst až po prázdninách.

 Chystám se číst:
Tuhle knížku jsem taky neměla v plánu číst, ale přišel mi recenzák volného pokračování a řekla jsem si, že by nebylo na škodu si přečíst i tuto knihu. Moc se na ní těším a doufám, že se tolik bát nebudu :D. A je to krátké takže za den bych to mohla stihnout.

Na tuhle knížku se taky moc těším a uvidím jaká z těchto knih bude lepší a která se mi bude víc líbit :).

A co hezkého jste přečetli vy?

P.S: Tento týden mám v plánu dopsat všechny recenze a do čtrnácti dnů by se měli objevit na blogu ;).