pátek 27. září 2013

Počátek - Recenze


Kniha: Počátek
Autorka: Jessica Khoury
Počet stran: 372
Nakladatelství: Egmont
Anotace: Pia vždy znala svůj osud. Měla počít novou rasu, linii nástupců, kteří porazí smrt.
Za tímto účelem se zrodila, byla geneticky upravená k nesmrtelnosti a vychovávaná týmem vědců v tajné skrýši v Amazonském deštném pralese. Nyní ji vědci začínají podrobovat testům, jejichž výsledkem má být dokončení celého nebezpečného projektu.
Co si Pia pamatuje, vždy nejvíc toužila naplnit jejich očekávání. Ale v noci o svých sedmnáctých narozeninách nachází díru ve zdánlivě neproniknutelném plotě, který uzavírá její sterilní domov. Poprvé v životě volná v džungli potkává Eia, chlapce z nedaleké vesnice. Nedokáže odolat a pokračuje v útěcích, aby ho mohla vídat. Zamilují se do sebe a kousek po kousku začínají poznávat pravdu o Piině původu – pravdu se smrtícími následky, která navždy změní jejich životy.

Něco o autorce:
Jessica Khoury se před 23 lety narodila v Georgii, kde také vyrůstala. Navštěvovala střední školu a následně se učila doma. Získala bakalářský titul z angličtiny na Toccoa Falls College. 
Nyní žije v Toccoa v Georgii se svým manželem Benjaminem, dvěma hroznými psi, množství knih, bot a sladkých čajů. Když nepíše, režíruje divadelní hry nebo trénuje fotbal.




BOOK TRAILER



Pia celý život žije v Malé Cam, což je výzkumné středisko uprostřed džungle. Je nesmrtelná a potřebuje k sobě jich víc. Proto ji už odmalička testují a ona sama se učí stát se vědkyně. Jenže při oslavě svých sedmnáctých narozenin najdu cestu ven a o tom vždycky snila, podívat se co žije ve světě kde ona nikdy nebyla. Od té doby se ji, ale změní celý život, potká totiž Eia a jeho kmen. Dokonce se i do něj zamiluje, může být tohle, ale láska když ona je nesmrtelná?? A co si vybere žít s Einem nebo zůstane tam kde se narodila??


Proč jsem si chtěla přečíst tuhle knížku? 
U této knihy mě zaujala především obálka :)), a i anotace od které jsem vůbec nečekala o co jde.

Prostředí
Krása, celá knížka se odehrává v džungli a moje představivost měla hodně prostoru :D. 


Může obsahovat spoiler!!

Ze začátku jsem si myslela, že knížka bude úplně o něčem jiném, ale spletla jsem se a knížka od té doby

patří mezi mé nejoblíbenější. Z toho jste asi už poznaly, že se mi knížka líbila :) a to moc :))). Už od začátku
jsem se do knížky začetla, a knížka mě nechtěla pustit. Takto originální příběh jsem nečetla už hodně dlouho, ne-li vůbec. Na jednu stranu jsem ráda, že je to jenom jedna knížka bez série, ale na druhou bych chtěla i pokračování, třeba po 10 letech, nešlo by to tak?? :D

Víte co mi knížku hodně připomínalo, přitom to s tím nemá nic společného, možná nějaký malý detaily? Připomínalo mi film Avatar :). Proč? Tady je to sice obráceně, ale to je jedno. Protože Eia byl domorodec a Pia normální člověk (kdo viděl film tak asi ví o čem mluvím), jenže o čem by byla knížka, kdyby se tam nic nestalo, takže tak nějak podobně to bylo...


Postavy..  Eia - toho jsem si oblíbila hned jak kniha začala vyprávět i o něm, škoda jen, že autorka ho
nenapsala z jeho pohledu, hodně by mě zajímalo co si myslím o Pie on.
Pia - měla jsem ji celkem ráda, ale ke konci knihy mě hodně štvala, dělala jednu kravinu za druhou :D,ale což každý děláme chyby tak proč ne i v knížce?

Konec příběhu, to bylo strašný, ale ne ten příběh ten byl dokonalý od začátku, ale to co tam autorka napsala :DD. Tolik zvratů a překvapení, musím se přiznat to jsem v knížce snad ještě neviděla, vlastně možná jo :D. Céně to autorka mohla udělat jinak :D. Konec až na jednu výtku (malinkou) skončil moc dobře, a jsem za to ráda. 

Něco k obálkám..
Moc pěkná obálka, když mi knížka přišla, musela jsem se na ní pořád dívat :)).


Originální

Česká

Polská * Španělská

Slovo závěrem..
Myslím, že jsem se dostatečně vyčerpala svoje slova a celou recenzí jsem chtěla říct, že knížka je prostě dokonalá. Musíte si ji přečíst!!! a pak poznáte, že jsem měla pravdu :D.


Hodnocení obálky

Moje hodnocení

Hodnocení v procentech

97 %


Tímto bych chtěla mockrát poděkovat nakladatelství Egmont za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete objednat ZDE.

úterý 24. září 2013

Teaser tuesday (17)



Meme, které vytvořila Should Be Reading.

Cílem meme je vzít knihu, kterou právě čteš, otevřít ji na náhodné straně a vypsat dvě věty.


Kniha: Tak padne náš svět
Autorka: Megan Creweová
Nakladatelství: Egmont

Taková podivná nová rodina.

A bolest v srdci, teď už notoricky známá, o sobě zase dala vědět.

(str. 204)

pondělí 23. září 2013

Mary, Kiss, Cliff - TAG


Rozhodla jsem se taky udělat TAG, který je teď celkem populární :). Dělám to formou článku, protože na videa nejsem ještě nějak připravená. Formou článku jsem to okoukala od Mony :D.

O co jde?
Jde o to napsat na papírky jména nižních hrdinů, po té si vylosujete náhodně tři jména. Pak se rozhodneš z těch tří koho si vezmeškoho políbíš a koho shodíš z útesu.
No sama jsem na to dost zvědavá jak to bude, mám tam samé skvělé postavy, kromě snad dvou které moc nemusím :D.  Předem se omlouvám těm co shodím z útesu!!!! :DD

Na začátek vám ukážu  můj oblíbený hrníček, který jsem získala z tomboly :) a v tom ty papírky :).  Vychází mi to na 8. kol, je to sice celkem dost, ale zvládla bych jich udělat i víc :D. 

Hrníček ♥
Papííírky :D

1. kolo


První kolo: Jared (Hostitel), Gary (Spojení krve) a Derek (série Údolí stínů)
No tak to je celkem těžký :D. Shodila bych z útesu Garyho, protože ho zas tolik nemusím, políbila bych Dereka, protože ho mám ráda a vzala bych si Jareda, protože se mi líbil jak knižně tak filmově. 

2. kolo


Druhý kolo: princ Ramil (Únos čtvrté princezny), Marcelo (Marcelo ve skutečném světě), Ethan (Nádherné bytosti)
Tady je to snad ještě horší, protože bych si asi nechtěla vzít nikoho :D. Takže shodila bych z útesu Marcela, odpusť mi to prosím, políbila bych Ethana a vzala bych si Ramila, protože jsem si ho jako knižní postavu oblíbila a byla bych královnou :DD.

3. kolo


Třetí kolo: Spade (První rudá kapka), Harry (Harry Potter), Ian (Hostitel)
No, tak shodila bych s útesu asi Iana :/, protože málem zabil Wandu/Melissu to má tzv. za to :), políbila bych Harryho a vzala bych si Spade :)), teď bych si tu knížku nejraději přečetla znovu. 

4. kolo


Čtvrtý kolo: Adrian (Vampýrská akademie I, II), Perry (Pod nekonečnou oblohou), Emmett (Twilight sága)
Sakra tohle je vážně ještě těžší :), tak teď se to omlouvám, ale shodila bych Emmetta, ceně je to upír on to přežije ;), políbila bych Adriana :) a vzala bych si Perryho. 

5.kolo


Pátý kolo: Jeremiáš (Léto, kdy jsem zkrásněla), Finn (Inkarceron), Pavouk (Čísla 1)
Tak tak, shodila bych z útesu Pavouka, protože byl strašně sprostej, políbila bych Finna a vzaly bych si Jeremiáše, protože jako knižní postava je strašně fajn kluk.

6.kolo


Šestý kolo: Adam (Čísla 2, 3), Will (Drakie), princ Po (Výjímečná)
Tak shodila bych z útesu prince Po, odpusť mi to, políbila bych Adama, a vzala bych si Willa.

7. kolo


Sedmý kolo: Eric (Divergence), Reuben (Dar vlka), Čtyřka - Tobias (Divergence)
Jednoduchý: :), až moc, taky jsem docela koukala, že se mi naskytl rovnou dvě postavy z jedné knížky :-), takže shodila bych z útesu jednoznačně Erica, políbila bych Reubena a vzala si koho jinýho než Čtyřku.

8. kolo


Osmý kolo: Eia (Počátek), Jacob (Sirotčinec slečny Peregrinové...!!), Dimitri (Vampýrská akademie)
To nejlepší nakonec koukám :). Bohužel musím shodit z útesu Jacoba, políbila bych Eia, a vzala si toho nej nej Dimitriho :DD. 

Toť vše, doufám, že se vám můj článek líbil a možná bude ještě někdy jindy nějaký TAG!! :D

sobota 21. září 2013

Ptačí zpěv - Recenze


Kniha: Ptačí zpěv
Autorka: Meagan Spoonerová
Díl v sérii: 1
Série: Ptačí zpěv 
Počet stran: 322
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Patnáct let čekala Linda Ainsleyová, až ji předvolají ke kouzlobraní. Až se konečně stane dospělou a začne se připravovat na svoje budoucí povolání. Počítala s tím, že jí po odebrání kouzelné síly bude přidělena nějaká menší úloha v zaběhnutém, pevně daném řádu města, které od okolní krajiny odděluje energetická zeď. Myslela si, že bude pomáhat zajistit a udržet útočiště lidí, kteří jako jediní přežili hrozivou válku, že se stane kolečkem v dobře promazaném stroji. Ani ve snu ji nenapadlo, že by její úloha měla spočívat v tom, že bude napájet celé město svou energií. Patnáct let Linda Ainsleyová věřila lži. A najednou zjišťuje, že jí nezbývá nic jiného než utéct do nebezpečného a neznámého světa za zdí, nebo přijmout osud, který je snad ještě horší než smrt.

Něco o autorce: 
Meagan Spooner během svého dospívání trávila čtením a psaním každou volnou chvilku
dne a snila o životě jako archeoložka, mořská bioložka, astronautka. Vystudovala dramatiku na Hamilton College v New Yorku a poté strávila několik let v Austrálii. Cestovala se svou rodinou po celém světě. Navštívila např. Egypt, Jižní Afriku, Arktidu, Řecko, Antarktidu a Galapágy, což se poté zobrazilo v každém jejím příběhu.
V současné době žije a píše v severní Virginii, ale volání sirény - cestování je těžké odolat, a proto netuší, jak dlouho zde vydrží.
Ve svém volném čase hraje na kytaru, hraje videohry, hraje si s kočkou a čte.





BOOK TRAILER


Linda čekala a čekala než ji přivolají ke kouzlobraní. Konečně se to stalo, ale od té doby se ji změní celý život. Těšila, že se bude připravovat na své povolání,ale musí utéct z ústavu, dokonce i z města k tomu ji pomůže Kris, který pracuju v Ústavu. I přes těžké překážky se dostane ven. Ale co dál? Má se vydat do Železného lesa kde ji má být líp. Cestou potká chlapce, který ji občas při cestě navštíví a hned zase zmizí. Po čase se rozhodne, že ji pomůže tam dojít. Snažila se s ním víc poznat, ale on ji dá se říct řekl svoje jméno Oren. Dojde do železného lesa?? Co se stane mezi ní a Orenem??



Proč jsem si tuhle knížku chtěla přečíst? 
Za prvé: že je to dystopie, za druhé: jak anotace tak obálka mě zaujala :). Napsala jsem to stručně :D.

Prostředí 
U téhle knížky jsem si hodně musela představovat, ale to je u mě právě to kouzlo :), když se nějaká jiná knížka odehrává uprostřed města, tak mě napadne jakékoliv město na zemi, ale když v knížce je něco co normálně není, tak musím zapojit svojí představivost a často si představuju spíš to nereálné, na knížkách to mám hodně ráda a pak je sranda když je knížka zfilmovaná, moje představivost je náhle úplně jiná :D.
Proto prostředí této knížky hodnotím dost kladně :).



Může obsahovat spoiler!!!

Od knížky jsem netušila co mám čekat, ale nakonec se mi líbila moc. Ze začátku vás musím, ale upozornit,
že se knížka čte celkem těžce a nevíte co jak je, co se děje a atd.. Cca po 50 stránce jsem se do knížky dostala a začala mě knížka moc bavit, v tom jsem skoro ani nedoufala, myslím to hlavně kvůli tomu začátku. V knížce není moc akce, ale pro mě byla skoro celou dobu napínavá a byla jsem zvědavá jak tohle skončí, a moc se těším na pokračování teda doufám, že bude :D, to by mě jinak zklamalo a naštvalo :).

Knihu mi připomínalo hodně jiných knih a už si začínám uvědomovat, že jsou si nějaké dystopie podobné, jak to říkají jiný čtenáři :)). Mě to, ale neodradí abych je nečetla, já je musím prostě číst pořád :)), protože je to něco dokonalého jako tato kniha a mnoho dalších jiných knih :), kdo tuhle knížku nečetl tak neváhejte a určitě si ji přečtěte :).

Postavy.. no hlavní hrdinka Linda, no mám z ní smíšené pocity, někdy mě strašně štvala a někdy jsem ji měla strašně ráda a bylo mi ji dokonce i líto (kdo četl tak možná tuší o čem mluvím). Oren no ten byl pro mě úplně dokonalej, ale ke konci jsem netušila co si mám o něm myslet a vadilo mi, že ji to neřekl, neřeknu co, pak by jste nebyly překvapený jako já :).

Konec knihy byl jeden šok za druhým, i když jeden jsem trošku tušila, ale autorka k tomu jenom ještě něco celkem dost překvapujícího
dodala. Ten druhý šok bych vám tu nejradši napsala, ale nechci to naspoilerovat těm co knížku nečetli, ale co vám řeknu tak jsem málem uronila tu slzu, protože mi bylo líto ne jenom ji, ale i jeho :D. A jsem zvědavá jak se tohle vyvine v dalším díle a hlavně doufám, že najde svého bratr Badyána, který před lety zmizel když byla ještě ve městě a byla ještě mladší. Dostala jednu nápovědu a to tu, že tuší kam má za ním jít, ale netuší jestli tam ještě bude.


Něco k obálkám..
Nechali originální a za to jsem ráda :-).


Originální 

Originální 2

Ćeská

Francouzská

Slovo na závěr..
Knížka rozhodně stojí za přečtení a hlavně vydržte ten začátek, věřte mi pak se vám knížka už bude jenom líbit. Někdo, ale dystopie nemá rád, tak tomu asi tuhle knížku nemá moc cenu doporučit, ale kdo má rád dystopie jako já můžu tuhle knížku jenom doporučit!! :D


Hodnocení obálky 


Moje hodnocení


Hodnocení v procentech

93 %

On my wishlist (11)


Meme pořádá Book Chick City.

Cílem meme je každou sobotu (nebo alespoň nějakou sobotu) ukázat knihu/y, které bychom si přáli mít. Můžou to být knihy staré, nové nebo i ty které ještě nevyšly.







Bílá Masajka - Corinne Hofmanová 
Zpátky z AFRIKY - Corinne Hofmanová 
Shledání v BARSALOI - Corinne Hofmanová
AFRIKA, má láska - Corinne Hofmanová

Tyhle čtyři knížky si chci koupit, protože jsem viděla první díl filmu a celkem se mi líbil, ale ten hlavní důvod proč si chci přečíst tyhle knížky je takový, že já miluju Afriku ze všech směrů!!! Párkrát jsem tam sice byla na dovolené, ale v těch chudších částech jsem ještě nebyla a tam bych se právě chtěla jednou vydat jako dobrovolnice a pomáhat jim hlavně z hlediska zdravotnického! :) Snad se mi to jednou splní, musím si držet palce :D.
Jinak tenhle příběh je napsaný podle skutečných událostí, a takové příběhy já miluju :).

úterý 17. září 2013

Teaser tuesday (16)



Meme, které vytvořila Should Be Reading.

Cílem meme je vzít knihu, kterou právě čteš, otevřít ji na náhodné straně a vypsat dvě věty.


Kniha: Počátek
Autorka: Jessica Khouryová 
Nakladatelství: Egmont

Musí existovat důvod, proč nám strýček Paolo neprozradil pravdu.

Neunikne mi vteřina zaváhání a vidím, že jí taky ne.

Lidičky tohle je pro zatím úplně úžasná knížka, kterou si prostě musíte přečíst :DD a jsem strašně zvědavá co se bude v knížky dít, zatím mě nic nenapadá :D.

pondělí 16. září 2013

Unboxing (2)



Tak a je tu další Unboxing, tentokrát mi přišli moje první recenzní výtisky od Fragmentu!! Moc děkuju :).

O jaké knížky jde??

Balíík :D
-------------------
--------------
-------



Aa tyhle knížky jsem strašně chtěla, protože je každý chválí :D.



Tohle nevím jestli se mi bude líbit, ale uvidím no.. :D

Knížky pohromadě :)
Na knížky se moc těším :D.

sobota 14. září 2013

Jsem konečně i na facebooku!!


On my wishlist (10)


Meme pořádá Book Chick City.

Cílem meme je každou sobotu (nebo alespoň nějakou sobotu) ukázat knihu/y, které bychom si přáli mít. Můžou to být knihy staré, nové nebo i ty které ještě nevyšly.





Série: Temná akademie

Vyvolení - Gabriella Poole
Spoutaní - Gabriella Poole
Rozpolcení - Gabriella Poole