sobota 31. srpna 2013

Co vyjde v měsíci Září (2013)


CooBoo

V pasti - Michael Northrop

Anotace: V den, kdy začala sněhová bouře, nikdo netušil, že bude trvat celý týden. Běsnící vítr, nekonečné závěje sněhu a vše spalující mráz. Pro ty, které bouře zasáhla, tak už není hlavní starostí, jak zůstat v teple, ale jak přežít.
Scotty a jeho přátelé Petr a Jason patří k posledním ze sedmi studentů, kteří po začátku bouře čekají v budově své střední školy, až pro ně někdo přijede. Brzo jim však dojde, že jim nezbyde nic jiného, než ve škole přenocovat. Což se nezdá jako vůbec špatný nápad, zvlášť když s nimi v budově zůstaly dvě nádherné holky. Ale pak vypadne proud, poté teplo. Vodovodní trubky zamrznou a popraskají. A na střeše se hromadí sníh, který je může každou chvíli zavalit. Jak dny pokračují, sněhové závěje jsou vyšší a vyšší a prázdné místnosti jsou chladnější a tmavší, všem postupně dochází, že nastává boj o holý život. A že budou muset učinit nejtěžší rozhodnutí ve svých životech.
Vyjde: 30. září 

Rebelové věčnosti - Gerd Ruebenstrunk

Anotace: Co když věčnost zmizí jediným mrknutím oka?
Nadnárodní korporace Tempus Fugit dosáhla nemyslitelného – dokáže obchodovat s časem. Chcete koupit nebo prodat deset let života? Nebo rovnou celý? Věčný život se zdá na dosah. Ale je tato převratná technologie skutečně tak bezpečná, jak tvrdí Tempus Fugit? Nebo jsou všechny ty podivné události, které se dějí po celém světě, důsledkem zahrávání si s časem a tím i celým vesmírem a dříve či později uvrhnou svět do chaosu, jak tvrdí tajemná organizace Rebelové věčnosti?
A jak s tím vším souvisí Willis, který se o nic z toho nezajímá a pouze se raduje z právě získané svobody a vlastního bytu? Nakonec si však i on bude muset vybrat jednu ze znepřátelených stran. A rozhodně to nebude lehká volba, protože věci nejsou takové, jakými se zdají být…
Vyjde: 16. září

Fenomén - Marie Lu (Legenda 2)

Anotace: June a Day přijíždějí do Las Vegas a nemyslitelné se stává skutečností – Elektor Primo umírá a vlády se ujímá jeho syn Anden. Republika se tak ocitá ještě o krok blíže absolutnímu chaosu. Day však ze všeho nejvíc touží zachránit svého malého bratra, a tak mu nezbyde nic jiného, než se spojit s Patrioty. Ti oběma slíbí pomoc, mají jen jednu malou podmínku – Day a June musí zabít nového vládce.
Zdá se, že je to mimořádná šance, jak změnit vývoj celé republiky, jak vyjádřit vůli tak dlouho utiskovaného národa.
Ale June si postupně uvědomí, že Anden není jako jeho despotický otec. Co když je jedinou šancí na nový začátek? Co když revoluce musí mít vyšší smysl než osobní pomstu? Co když se Patrioti mýlí?
Vyjde: 2. září

Nejistý zítřek - Jessea Perry (Inkarnace 2)

Anotace: Nesmrtelná Serafina musí čelit své temné minulosti a riskuje, že přijde o životní lásku… To vše v pokračování Alchymie věčnosti!
Serafina už prožila celá století. Ale teprve nedávno si začala připadat opravdu naživu. Konečně se rozhodla opustit svého přítele Cyruse a po letech a letech, kdy musela střídat těla kvůli zachování své nesmrtelnosti, se konečně usadila někde, kde je šťastná. Protože našla Noaha. Ale pak se stane něco velmi podezřelého a Serafina se začne obávat o své nové přátele. Rozhodne se Sera pro další, nové tělo – a jiný život – nebo najde způsob, jak si udržet navždy, co právě získala?
Vyjde: 23. září

V šedých tónech - Ruta Sepetys

Anotace: Píše se rok 1941. Lině je patnáct let a těší se, že po prázdninách půjde na uměleckou školu. Jednoho večera k nim domů ale vrazí sovětská tajná policie a společně s její matkou a malým bráškou ji odvlečou pryč. Čeká je deportace do pracovních táborů na Sibiři.
Lina se musí naučit bojovat o život, přijímat obtížná rozhodnutí, spolknout ponižování a bití a hlavně se nenechat zlomit, udržet si vlastní lidství. A to se jí daří díky rodině a také lásce k výtvarnému umění. I přes ohromné riziko si kreslí a zapisuje, co všechno ona a ostatní lidé okolo ní zažívají. Nejdříve kreslí, protože doufá, že se díky obrázkům a vzkazům jejímu otci podaří je najít a zachránit. Později proto, aby uchovala paměť národa a vzdala tak poctu tisícům nevinných lidí, kteří byli odsouzeni k smrti, ať už okamžité při popravách, nebo pomalejší v pracovních táborech.
Linin pohnutý příběh je plný lidské krutosti a nenávisti, ale zároveň lásky a naděje. Otázkou zůstává, zda naděje a láska dokáží udržet člověka při životě a s hlavou vztyčenou dostatečně dlouho…
Vyjde: 9. září

Domino

Kam patříme - Emily Giffin 

Anotace: Zrovna když si začneme myslet, že život držíme pevně v rukou, nás dozajista něco vyvede z omylu...
Marian může bez zaváhání prohlásit, že ve svých šestatřiceti letech dosáhla úplně všeho, o čem kdy snila. Má úspěšnou kariéru, krásný byt a úžasný vztah s mužem, kterého miluje. K úplnému štěstí jí chybí už jen maličkost: aby ji ten muž navlékl snubní prsten a založil s ní rodinu. Peter se ovšem k ničemu nemá a Marian cítí, že její biologické hodiny tikají stále hlasitěji.
To je ovšem jen jeden ze dvou problémů, které ji trápí. Už dlouhých osmnáct let skrývá před celým světem tajemství – a to tajemství se jednoho večera objeví u jejích dveří. Je to zlomový okamžik, kdy se Marianin perfektní život začne hroutit jako domeček z karet.
Osmnáctiletá Kirby vždy věděla, že je adoptovaná a nijak ji to netrápilo. Své rodiče i sestru Charlottu měla vždy upřímně ráda, ale zároveň v ní hlodal pocit, že se od nich liší. Že zkrátka nezapadá. Sotva dosáhla plnoletosti, vydala se do New Yorku najít svou pokrevní matku – a teď tedy stojí na jejím prahu...
Vyjde: 11. září

Indigové kouzlo - Richelle Mead (Pokrevní pouta 3)

Anotace: Povinnost je jedna věc. A láska druhá. Co když ale jdou proti sobe?
Mladá alchymistka Sydney chrání královninu sestru Jill před zabijáky a spolu s ostatními přáteli v utajení studuje na elitní škole v Palm Springs.
Není to ale zdaleka vše, čím se její mysl zaobírá: nedokáže v sobě potlačit city k Adrianovi. Ví sice, že je naprosto nepřípustné, aby jakožto člověk chodila s vampýrem, ale copak si může v něčem takovém poručit?
Zároveň Sydney pátrá po zběhlém alchymistovi Marcusi Finchovi, který zřejmě střeží veliké tajemství indigového kouzla. A možná má i informace o tom, že alchymisté Sydney celý život lhali a jen ji využívali…
Vyjde: 4. září

Egmont

Scarlet - Marissa Meyer (Měsíční kroniky 2)

Anotace: Když Byla Scarlet Benoitová malá, opustili ji oba rodiče a byla poslána na vychovávání k babičce. Není je jí osmnáct a je přesvědčena, že se o sebe dokáže postarat sama. Nepotřebuje a ani nechce se niko pustit do života. Výjimkou je její babička Michelle, žena, která Scarlet naučila všechno, co umí: pilotovat raketu, oškubat kachnu, ignorovat názor většiny a udělat si svůj. Celých jedenáct let byla babička pro Scarlet jedinou blízkou bytostí na světě.
Až do dne, kdy babička náhle zmizí a Scarletin život se obrátí vzhůru nohama. O dva týdny později se Scarlet snaží vydělat si na živobytí na jejich malé farmě, když vtom se objeví její ztracený otec, zbitý a blouznící. Scarlet se od něj dozví, že ho mučil jakýsi gang samozvaných strážců pořádku... který dosud stále drží v zajetí Scarletinu babičku. Jediný, kdo o tomto gangu něco ví, je Wolf, pouliční rváč, který navštěvuje místní hospodu. Ačkoli se Scarlet je nerada svěřuje cizím lidem, zvláště pokud jde o muže, z něhož čpí potíže na sto honů, ví, že potřebuje Wolfovu pomoc, aby našla únosce své babičky. To ale ještě Scarlet netuší, jakou roli hrála před lety její babička při záchraně princezny Selene, nebo kde Wolf vlastně je a jaké jsou jeho skryté úmysly... 
Vyjde: v září

Fragment

Zamilované duše - Stacey Kade (Mezi nebem a zemí 2)

Anotace: Alona Dareová - bývalá královna školního plesu a současná královna mrtvých - se vrátí ze záhrobí zpátky na tento svět a zjistí, že dělá něco naprosto nečekaného: pracuje. Místo aby se opalovala u bazénu (což byla její obvyklá prázdninová zábava, když byla živá), stará se o jiné zbloudilé duše. Jejím parťákem pro všechno tohle "pomáhání ostatním" je Will Killian: společenský vyděděnec, médium a kluk, na kterém Aloně záleží víc, než by se jí zamlouvalo. 
Vyjde: 5. září

Štěstí na dosah - Irena Petříková

Anotace: Ireně se splní přání - společně se dvěma kamarádkami odlétá na prázdniny do vysněného Londýna. Města, ve kterém září spousta hvězd nejen na nebi… Irena v něm prožije svůj sen, lásku i smutek. Podaří se jí najít svoje štěstí? Také jste někdy snily o klukovi z plakátu? Co byste dělaly, kdyby stál najednou před vámi?
Vyjde: 9. září

Nepřítel v mé mysli - Jill Hathaway (Slide 2)

Anotace: Středoškolačka Vee má mimořádnou schopnost - během stavů bezvědomí se ocitá v těle jiných lidí. Svoje nadání se učí postupně ovládat. Najednou se ale probudí za volantem auta, které se řítí do neznáma. Zdá se, že se někdo "naboural" do jejího vědomí a snaží se ji ovládnout. Kdo je tento vetřelec? Proč se pokouší Vee sledovat a kontrolovat její mysl?
Vyjde: 25. září

Syn pekel: V mocí démonů - Michaela Burdová

Anotace: Vydejme se do Velwetie, tajemné země obývané Temnovlky – nesmrtelnými bytostmi, ze kterých jde strach a lidé jsou pro ně pouhou kořistí.
Schyluje se k velké bitvě o moc a vlkodlak Neran a elfka Liadel se ocitají ve velkém nebezpečí. Liadel se chtějí zmocnit nejen démoni, aby získali zpět svou ztracenou sílu, ale také vůdkyně Temnovlků, aby ji využila pro svůj plán. Podaří se Neranovi uchránit milovanou elfku před temnými silami? Co budou muset obětovat pro to, aby mohli být spolu?
Vyjde: 12. září

(Zdroj: databazeknih.cz)

pátek 30. srpna 2013

Na čekačce (Září 2013)



Meme vymyslela Fierush

Cílem meme je vytvořit si seznam knih, které si chci přečíst za daný měsíc a hlavně se snažit to splnit.

Trošku jsem to pozměnila, kvůli ne moc volného času :D!!!!!!

Chci přečíst: 
1. Poslední píseň - Nicholas Sparks 
2. Les rukou a zubů - Carrie Ryanová
3. Espressologie - Kristina Springerová
4. Ptačí zpěv - Meagan Spoonerová
5. Počátek - Jessica Khouryová
6. Tak padne náš svět - Megan Creweová
7. Slepá skvrna - Torkil Damhaug


Bez tebe to není léto - Recenze


Kniha: Bez tebe to není léto 
Díl v sérii: 2
Série: Léto
Autorka: Jenny Hanová
Počet stran: 264 stran
Nakladatelství: Jota
Anotace: Dva bratři. Jedna opravdová láska. Léto už nikdy nebude takové jako dřív. 
Belly strávila dosud každé léto svého života v domě na pláži v městečku Cousins. Jenomže teď se všechno změnilo. Když už to téměř vypadalo, že s Konrádem, svou osudovou láskou, přece jen začne chodit, nakonec skončila jen se zlomeným srdcem. A teď ji čeká vůbec první léto doma, ve městě. Bez pláže, bez oceánu a hlavně bez těch, které má po své rodině nejraději na světě — bez Susanny, bez Jeremiáše a samozřejmě i bez Konráda. Nejlepší Bellyina kamarádka Taylor má spoustu náhradních prázdninových plánů („Vždyť i tady jsou super kluci! A bazén taky, no ne, Belly?“). Jenomže pak jednoho dne zazvoní Belly mobil a Jeremiáš jí oznamuje, že Konrád zmizel. Všechno napovídá tomu, že odjel do Cousins. Proč? Co ho k tomu přimělo? A tak se Belly s Jeremiášem vydávají na záchrannou misi do tolik milovaného letního domu.
Zažije sedmnáctiletá Belly nakonec jen další léto plné naděje a trápení, které jí její láska ke Konrádovi přináší? Nebo se ho už konečně dokáže vzdát a zařídit si vlastní život?


BOOK TRAILER


Může obsahovat spoiler!!!

Belly trávila každé léto v Cousins, ale letos se všechno změnilo, celé léto měla zůstat doma s kamarádkou Taylor.. Jenomže jednoho dne zavolá Belly Jeremiáš, že Konrád zmizel. Belly mu okamžitě oznámila, že jde s ním. Rozhodl si ho najít oba, hledali ho ve škole a pak jim jedna jeho kamarádka oznámila, že odjel do Cousins. Hned se tam vydali a naštěstí ho tam našli. Jeremiáš mu pořád dokola opakoval aby se vrátil do školy, ale on nechtěl o tom nic slyšet. Časem Belly všechno pochopila a Jeremiáš taky. Nechtěl odjet, protože jejich táta chtěl dům prodat a on to nechtěl dopustit. Vyřeší se to všechno nebo jejich táta dům prodá?? 

Belly - Jeremiáš
Od knížky jsem popravdě nevěděla co mám čekat, protože sice jsem četla předchozí díl, ale tak nějak mě nenapadlo jak by to mohlo pokračovat.. První díl se o druhého celkem lišil, o to v tom, že v téhle knížce nenajde tolik romantiky jako v tom prvním, mě to ale vůbec nijak nevadilo. Vadilo mi, že se příběh odehrává cca 7 dní a ne celé léto, ale to je jenom takový malý detail. Jinak knížka byla pro mě strašně čtivá, snad ještě víc než první a to se mi líbil víc.

Postavy.. no změnila jsem na nějaké názor. Tak třeba Konrád už mi tolik nevadil a začala jsem ho mít celkem ráda. Jeremiáš o tom nemusím stále nic povídat, ten je pro super pořád :). Belly mi přišla, že se taky trošku změnila, nevím zdálo se mi, že se pořád neumí nějak rozhodnout jestli chce Konráda a nebo ne. Kdo mi v knížce chyběl byl bratr Belly Steven. Sice je to vedlejší postava, ale já jsem si ho celkem oblíbila a mohl si ve dvojce aspoň ukázat jednou.

Ze závěru knížky jsem byla nadšená, ale tak trochu jsem to nepochopila, Celkově tu Belly nějak nechápu, v tom koho vlastně miluje, ale možná to všechno ještě pochopím ve třetím dílu, na který se moc těším. Ale vůbec netuším co nám ještě autorka prozradí, protože vůbec netuším co by se tam mohlo ještě stát, jen doufám že nebudu zklamaná a jsem zvědavá jak to skončí.

Něco k obálkám..
Naši českou obálku zanechaly tak jak je originální, což u prvního dílu neudělaly, ale to vůbec nevadí, i tak jsem obálky moc pěkné (i ostatních států).

Originální

Česká

Francouzská

Španělská

Švédská
Slovo závěrem..
Tuhle knížka se nejvíc hodí přečíst v létě a myslím že stojí aspoň za jedno přečtení.. Mě se moc líbila a jsem zvědavá co se bude dít dál, protože vážně netuším a knížce dávám slabší 4 hvězdičky. DOPORUČUJU!!

Hodnocení obálky



Moje hodnocení



Hodnocení v procentech

75 %

čtvrtek 29. srpna 2013

Bylo nebylo (12)


Toto meme pořádá Kath.

Vezmi knihu, kterou právě čteš, nalistuj si první stranu a napiš první větu.

Kniha: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
Autor: Ransom Riggs


PROLOG - Právě když jsem se smířil s tím, že můj život bude obyčejný, začaly se dít neobyčejné věci.

1. kapitola - To poslední odpoledne Předtím jsem stavěl model Empire State Building v měřítku 1:10 000 z krabic plen pro dospělé.

středa 28. srpna 2013

Léto, kdy jsem zkrásněla - Recenze


Kniha: Léto, kdy jsme zkrásněla
Díl v sérii: 1
Série: Léto
Autorka: Jenny Hanová
Počet stran: 240
Nakladatelství: Jota
Anotace: První díl volné trilogie pro dospívající čtenářky.
Belly měří svůj život v létech, a tím nemyslíme roky, ale roční období. Všechno zajímavé a báječné se v jejím případě odehrává výhradně od června do srpna. Zimy jsou dobré pouze na to, aby počítala týdny do dalšího léta, kdy konečně s mámou a bratrem Stevenem odjede jako každý rok k moři. Tedy přesněji řečeno do prázdninového domu přímo na pláži, který patří Suzanně, mámině nejlepší přítelkyni. A k Suzanně a jejímu domu zase neodmyslitelně patří její dva synové, Konrád a Jeremiáš. Tuhle dvojičku zná Belly odmala a co si pamatuje, jenom netrpělivě čeká, až si jí kluci začnou konečně všímat a vezmou ji mezi sebe. A toto léto se to konečně stane. A navíc se z nevýrazného káčátka vyloupne krásná labuť. Belly je k údivu všech najednou krásná mladá dívka. Jenže v toto báječné a zároveň hrozné léto se změní i všechno ostatní. Vlastně se promění Bellin celý život. K lepšímu i k tomu horšímu…

BOOK TRAILER


Může obsahovat spoiler!!!

Belly, matka a její brácha Steven jezdí každé léto do letního domu u pláže, který patří matčině nejlepší přítelkyně Susanna. S nimi tam jsou i Konrád a Jeremiáš. Pro Belly bylo každé léto skoro stejné, až letos všechno změnilo. Steven odjel, Konrád se změnil a Jeremiáš byl pořád takový jaký je, akorát byl starší a Belly.. ta se zamilovala do Camena. Byla tohle láska a nebo s ním byla jenom proto, aby zapomněla na Konráda??


Proč jsem si tuhle knížku chtěla přečíst? 
Chtěla jsem na léto něco lehčího, ale ke knížce jsem se dostala až teď na konci léta/prázdnin. Věděla jsem, že to bude, že to bude takový románek, ale mě to nijak nevadilo, takovýhle typ knížek mám ráda, ale nemůžu je číst pořád :).

Prostředí
Krása. krása, krása.. :D. Kdo by nechtěl strávit léto na pláži. Dům na pláži byl a je pořád můj sen. Začínám pochybovat, že by se mi něco takového splnilo. Prostředí, které autorka vymyslela bylo pro mě překvapení, i když jsem tušila trošku jak se celý příběh bude odehrávat, takže prostředí hodnotím hodně kladně. 


O knížce jsem moc netušila co si o ní mám myslet. Věděla jsem, že to bude nějaký letní
románek, ale i tak jsem nevěděla jak se příběh rozvine. Celá knížka se mi líbila, akorát mi
to přišlo všechno nějak zrychlené, možná to někomu ale nepřijde. Byla čtivá, ale nemůžu říct, že by byla knížka napínavá nebo akční, to jsem od ní nečekala a ostatní taky od toho tohle čekat nemůžou.

Příběh se odehrává, kdy bylo Belly šestnáct let, ale občas skočí knížka do minulosti. Když bylo Belly např. 9, 12, 14 let.. a to se mi v knížce líbilo, protože jsem se do toho takhle dozvěděla, ale bylo tam toho na mě zbytečně moc.

Postavy... hlavní postavou je Belly, a tak trochu vedlejší postavy je Jeremiáš, Konrád a
Cam. Jeremiáš jsem měla ráda celou dobu a hrozně moc bych chtěla aby se dal dohromady s Belly, tak uvidíme co přinesou další dva díly.. Konrád mi lezl na nervy a to celkem dost, byl to pro mě nevychovaný spratek.. Pořád jsem nemohla pochopit, proč byla Belly do něj pořád zamilovaná a dokonce mu to ke konci knihy sama řekla, on ji odmítl, ale pak se najednou dali na chvíli dohromady, to jsem fakt nepochopila a asi nikdy nepochopím. Cam začal chodit s Belly, ale ta ho pak pustila k vodě, kvůli Konrádovi a bylo mi ho sakra líto. Belly jsem až tak nemusela, užila si s Camenem a pak ho odkopla a to všechno kvůli Konrádovi, fakt tohle nechápu :). I když je pravda, že by jim  to spolu asi nevyšlo, ale i tak mohla mu zavolat :D.

Konec knihy mě trošičku rosekal, jeden z důvodu je vztah mezi Konrádem a Belly a druhej důvod nechci na spoilerovat a sama celkem nechápu proč jsem z toho byla tolik překvapená.

Něco k obálkam..
České obálky se mi líbí, ale originální jsou pro mě lepší... Jinak celkově si myslím, že se obálky povedli.

Originální

Česká
Francouzská

Španělská

Švédská
Slovo závěrem...
Knížka rozhodně stojí za přečtení, i když si někdo může myslet, že žádný letní románek není nic pro něj. Myslím, že tohle stojí za přečtení, hlavně v létě!! Já jsem to četla když nebylo moc pěkně a bylo to snad ještě lepší :D. DOPORUČUJU!!!

Hodnocení obálky



Moje hodnocení



Hodnocení v procentech

80 %

Waiting on Wednesday (8)



Cílem meme je každou středu ukázat knihu, kterou si chceš přečíst.


Na křídlech 
Annie Daltonová

Anotace: Melanie má poslání... Melanie není žádný obyčejný anděl. Jak by bylo vám, kdybyste skončili v nóbl Andělské akademii a měli se učit o aurách a týmové práci, když se ve skutečnosti zajímáte jen o módu a kluky? Jasně, její andělský šatník je bezvadný, ale když je jednou anděl, má snad nárok vypadat božsky, ne? To, co ji děsí, je všechna ta práce. Když však Mel vyrazí na svou první záchrannou výpravu do Londýna za druhé světové války, uvědomí si, že možná poprvé přišla na něco, v čem je skutečně dobrá... 


Asi se teď někdo možná diví proč si chci zrovna přečíst takovouhle knížku, a k tomu je to knížka pro mladší čtenáře!! Důvod je takový, že já jsem ji četla myslím někdy v šesté třídě a knížka mě strašně moc bavila, ale já jsem ji ani nedočetla, teď mi to celkem mrzí a chtěla bych si přečíst všechny díly, uvidíme jestli mě to bude bavit jak před tak cca čtyřmi roky. Doufám, že se k ní dostanu brzo :).

15 reading challenge - ZÁVĚR


Projekt který vymyslela Roxanne.

Více informací najdete ZDE.

Článků udělám 2 a to úvodní a závěreční, ale postupně budu úvodní článek aktualizovat.

Počet stran: 2058 Počet knih: 6

Day 1, 10 stran - splněno
Už od neděle čtu knížku Stmívání, teď nebyl čas moc číst, dneska jsem přečetla 30 stránek, ale rozhodně 100 stránek ještě přečtu.

Day 2, 20 stran - splněno
Dneska jsem dočetla knížku Stmívání a upřímně mě mile překvapila, zbývalo mi přesně 171 stránek a zvládla jsem to ani ne za odpoledne :)). Rozhodně dneska začne číst druhý díl Nový měsíc a moc se na knížku těším :).

Day 3, 30 stran - splněno
Pořád čtu knížku Nový měsíc a celkem se mi líbí, ale jednička pro mě byla zatím lepší, holt Edwarda jsem si v knížce oblíbila moc a teď mi v knížce dost chybí :/ (doufám že tohle není spoiler!!), vím jak by to mělo skončit takže doufám že to tak nějak podobně skončí :)).

Day 4, 40 stran - splněno
Dneska jsem dočetla knížku Nový měsíc a celkem se mi líbila, ale pro mě byl první díl prostě lepší :D. Dneska bych chtěla ještě rozečíst knížku Proměněna za soumraku a na knížku se moc těším, protože druhý díl byl prostě strašně super ;)).

Day 5, 50 stran - splněno
Dneska jsem četla hodně ale hodně málo.. přečetla jsem jenom těch 50 stránek, pořád čtu Proměněna za soumraku :D.

Day 6, 60 stran - splněno
Dnes jsem se rozečetla celkem hodně, skoro 200 stránek jsem už přečetla a knížka mě dost baví, pořád se to týká knížky Proměněna za soumraku, i když co mě na téhle knížce hrozně štve je milostný trojúhelník (kdo četl ví o čem mluvím), doufám že to nejpozději do zítřka přečtu, protože už se nemůžu dočkat na knížku kterou se chystám číst :DD.

Day 7, 70 stran - splněno
No včera jsem si myslela, že knížku Proměněna za soumraku dočtu, ale nějak jsem včera nestíhala, takže dneska snad už jo :)), zbývá mi cca 100 stránek, to budu mít hned ;).

Day 8, 80 stran - splněno
Tak jsem již dočetla knížku Proměněna za soumraku a knížka byla pěkná, ale druhý díl se mi líbil víc :).. ještě včera jsem rozečetla Rezistenci a knížka se mi zatím líbí moooc :DD. Uvidíme jak na tom budu dneska.

Day 9, 90 stran - splněno
No včera jsem zase nějak moc nečetla, no nebylo moc času, a myslím že dneska to taky nebude o moc lepší, a nejlepší na to je, že i přesto mám pořád splněno a to jsem už psala celkem dost že nestíhám, doufám že nějak den mi tu radost nezkazí ;)). Jinak momentálně čtu Rezistenci a moc se mi líbí, je trochu jiný než první díl, je tam víc akce a napětí (teda pro mě), ale i přesto se mi víc zatím líbí první díl, no uvidíme.. co mi knížka přinese dneska :)).

Day 10, 100 stran - splněno
No dneska jsem zase moc nečetla, ale těch 100 stránek jsem dala!! Jinak momentálně čtu Rezistenci, a jenom doufám že to zítra dočtu, knížka je zatím moc pěkná :).

Day 11, 110 stran - splněno
Tak jsem konečně dočetla Rezistenci a knížka byla úžasná, určitě si ji přečtu znavu a doufám že bude film :D. Momentálně budu číst druhý díl série Hra lží a moc se na to těším :D.

Day 12, 120 stran - splněno
Tak dneska jsem rozečetla Hra lží, chtěla jsem to i dočíst, ale chtělo mi spát :), tak to snad dneska dočtu :)), a doufám že rozečtu další knížku.

Day 13, 130 stran - splněno
Dočetla jsem knížku Hra lží a knížka se mi moc líbila :). Zítra si chystám číst Léto, kdy jsem zkrásněla, a na tuhle knížku se celkem těším :).

Day 14, 140 stran - splněno
Rozečetla jsem knížku Léto, kdy jsem zkrásněla a knížka mě mile překvapila, doufám že to do zítřka dočtu.

Day 15, 150 stran - splněno
Tak dočetla jsem Léto, kdy jsme zkrásněla a ještě k tomu jsem rozečetla Bez tebe to není léto, doufám že ji zítra přečtu, i když o tom trošku pochybuju :).

Mám z toho vážně radost, že se mi to takhle podařilo splnit, když jsem teď nějak moc nečetla :)).

Knížky na L



* L *

Knížky na B


* B *

úterý 27. srpna 2013

Rezistence - Recenze


Kniha: Rezistence 
Díl v sérii: 2
Série: Divergence
Autorka: Veronica Roth
Počet stran: 368 stran
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Měl to být pro Tris šťastný a slavnostní den, ale všechno dopadlo úplně jinak. Po krvavé tragédii mezi frakcemi vzrůstají konflikty a nad společností se vznáší válka. Tris se musela rozhodnout
už jednou – a teď ji čeká další volba. Dřívější rozhodnutí, obavy, zármutek i provinilost, to vše ji teď dostihlo a Tris nezbývá než bez výhrad přijmout svou Divergentní identitu. Dokáže se ale
vyrovnat se vším, co to znamená? 

Něco o autorce: 
Veronica se narodila a bydlí v Chicagu. Psaní se věnuje již od svých dvanácti. Studovala tvůrčí psaní na Northwestern University a nyní pracuje na plný úvazek jako spisovatelka. Jak sama o sobě ráda tvrdí, je šest stop vysoký sci-fi nerd, který oblečený ve svém oblíbeném pyžamu projíždí ve volném čase dlouhé hodiny Wikipedii a který má neskutečné množství různých fobií. 

Děj své prvotiny Divergence, jež je zároveň počátečním dílem stejnojmenné trilogie, umístila do Chicaga, které tak dobře zná a miluje. Už její první kniha zaznamenala velký úspěch, když ji prestižní deník The New York Times zařadil na šesté místo v seznamu bestselerů.

BOOK TRAILER


Může obsahovat spoiler!!!

Neohroženost a Odevzdanost padla. Neohrožení se rozdělilo mezi zrádce (kteří se přidaly k Sečtělým) a odpadlíky a mezi nimi je Tris i Tobias a další z Neohroženosti a Odevzdanosti.. Snaží se ukrýt kde to jenom jde a snaží se zničit Sečtělost. Podaří se jim to? A nebo bude válka pokračovat? Jak tohle může jenom dopadnout...


Proč jsem si knížku chtěla přečíst? 
Kdo by si nechtěl přečíst pokračování :) této skvělé dystopie. Já jsem si to prostě nemohla nechat ujít a byla jsem hrozně zvědavá jak to všechno bude pokračovat.
Prostředí
No.. nemám slov. Miluju prostředí v dystopických příbězích, protože je to něco jiného než čtu normálně :). Líbí se mi jak se vždycky ponořím do příběhu a představuju si to :)), ale ve skutečnosti když natočí film tak to z mou představivostí nemá nic společnýho, hodně se liší. 


Hodně lidí (ne všichni!) co jsem slyšela tak si myslí, že druhý díl je horší než první díl, no já si to rozhodně nemyslím, i když je pravda, že se celkem od prvního dílu liší a jednička se mi líbí víc, ale dvojka není vůbec špatná!!!

Takhle napínavou knížku jsem nečetla už hodně dlouho. Celou knížku jsem málem
nedýchala, protože jak tohle všechno může skončit. Z koncem jsem byla celkem spokojená, jenom jsem nevěděla co si mám o tom sakra myslet. Byla jsem totiž celkem dost překvapená a myslela jsem si, že to co se objevilo ve dvojce se objeví až ve trojce, bohužel to tak nebylo a jsem strašně zvědavá co se bude dít ve třetím díle. Pár věcí mě napadá, protože byl otevřený (což mě štve :D), ale i tak skoro vůbec netuším co by se tam mohlo dít, holt budu si muset počkat a nejspíš nejsem sama. 
Taky se tolik těšíte na třetí díl jako já?

Postavy.... Pro mě se hlavní postavy docela dost změnily (někomu to možná ale nepřijde).
Tobias mi přišel takový.. jak to říct.. prostě nebyl tolik v pohodě jako v prvním díle, ale možná to bylo tím co se stalo a choval se někdy poněkud zvláštně, hlavně k Tris, ale ta si podle mě za to mohla sama. Tris mi přišla hrozně ufňukaná a vůbec se nechovala jako Neohrožená, nejradši bych ji nakopala zadek :-), když jsem knížku pomalu dočítala, tak jsem ji začala celkem chápat proč se tak chovala, doufám jenom že ve trojce se zase změní k normálu, protože i tak mě to štve. Celkem jsem si i myslela, že vztah mezi Tobiasem a Tris skončí, protože mi chvílemi přišlo, že se skoro nenávidí :). Co si myslíte vy? :).

Celá knížka byla čtivá a plná akce a takovou knížku jsem potřebovala, protože pár knížek co jsem četla předtím byly celkem o ničem (nebo spíše že tam nebyla skoro žádná akce) teda mě to tak přišlo, ale nebyly vůbec špatné..

Víte co bylo nejhorší?? Zase jsme brečela :D. Já to prostě neumím zastavit, a ještě horší je že já brečím i u postavy, která se v knížce ani neobjevila a mamka mě ještě dorazí tím - VŽDYŤ JE TO JENOM KNÍŽKA, tohle slovo úplně nesnáším :). Asi si to moc beru no.. zbytečně moc to žeru :), neznáte někdo na to nějakou radu?? :) Celkem by se mi hodila :).

Něco k obálkám
Originál se od naší obálky neliší za což jsem ráda, protože obálka se mi líbí moc, je to něco jiného :)). Jiné státy mají i jiné obálky, ale jsou velmi podobné.

Originální

Česká
Německá

Italská

Slovo závěrem...
Úžasná dystopie, úžasný druhý díl, knížku si na 100% přečtu znovu, sice se mi líbil první díl o trošičku víc, ale to neznamená, že tenhle díl je hroznej, nebyl špatný :).. Kdo má rád dystopie, napínavost a akčnost můžu jenom DOPORUČIT!! Tohle si prostě musíte přečíst!


Hodnocení obálky


Moje hodnocení


Hodnocení v procentech

98 %