pátek 31. května 2013

Informace - Recenze

Omlouvám se za zpoždění recenzí, ale teď na konci roku nestíhám jako vždy. Takže první moje recenze by měla být až někdy příští týden :).

Miluju opičky :))

čtvrtek 30. května 2013

Bylo nebylo (1)



Toto meme pořádá Kath´s


Vezmi knihu kterou právě čteš, nalistuj si první stranu a napiš první větu.

Název: Vampýrská akademie 4: Krvavý slib
Autor: Richelle Mead


Prolog:
Kdysi, když jsem chodila do deváté třídy, musela jsem napsat rozbor básně.

První kapitola:
Někdo mě sleduje.

(malinko jsem to poupravila)




středa 29. května 2013

Měsíční chvástačka Květen (2013)




Toto meme vytvořila Judit


Cílem meme je ukázat knihy, které jsme získaly za uplynulý měsíc. 

Trošku mě děsí :D.


Musela jsem si pořídit tu filmovou obálku. No není úžasná? :))


Předposlední díl :). Achjo :/ :)


Konečně to mám kompletní :).


Tuhle mám trošku ze zvědavosti :D.


Taky to mám konečně kompletní ;).



Co vyjde v měsíci Červen (2013)

Nedám jsem samozřejmě seznam všech knih, ale jenom ty které bych chtěla v budoucnu já..

Baronet

Kevin O´Brien – Údolí slz
Název: Údolí slz
Originální název: Valley of Tears
Autor: Kevin O´Brien
Žánr: Thriller, Horor
Počet stran: 456

Anotace:                                                                  
Každý má nějaké své tajemství... 
Mladá krásná soudkyně. Těžce pracující číšnice. Pohledná studentka.  Některá mají zůstat nevyslovena… Každá oběť je jiná… ale jednu hrůznou věc mají společnou…  Ale jiná mohou zabíjet… Rafinovaný sériový vrah prochází ulicemi Seattlu. Hledá svou další oběť. Vytváří pomník šílenství a sestavuje ho z jednotlivých obětí… kus po kusu… kost po kosti…
Čtyřiadvacetiletá Jenny Lundgrenová probděla už mnoho nocí, ne však kvůli dusivému horku. Mučily ji vzpomínky z dětství. Stále se opakující děsivé sny ji nakonec donutily k dramatickému rozhodnutí. Udá svého vlastního otce. Obviní ho z vraždy. O týden později se v zatopeném vápencovém lomu na severu Gotlandu potápí dva chlapci. To, co pod vodou uvidí je k smrti vyděsí. Několik metrů pod hladinou se vznáší tělo mrtvého potápěče. Tyto dvě události stojí na počátku nervy drásající cesty do minulosti. Oživí vzpomínky daleko hrůznější než ty, které Jenny na konci léta nedaly spát.

Vyjde: 5. 6. 2013

Hakan Ostlundh – Potápěč
Název: Potápěč
Originální název: Dykaren
Autor: Hakan Ostlundh
Žánr: Krimi
Počet stran: 400

Anotace:
Letošní léto bylo na Gotlandu takřka tropické. Neobvykle vysoké teploty přetrvávaly ještě téměř celé září.
Čtyřiadvacetiletá Jenny Lundgrenová probděla už mnoho nocí, ne však kvůli dusivému horku. Mučily ji vzpomínky z dětství. Stále se opakující děsivé sny ji nakonec donutily k dramatickému rozhodnutí. Udá svého vlastního otce. Obviní ho z vraždy. O týden později se v zatopeném vápencovém lomu na severu Gotlandu potápí dva chlapci. To, co pod vodou uvidí je k smrti vyděsí. Několik metrů pod hladinou se vznáší tělo mrtvého potápěče. Tyto dvě události stojí na počátku nervy drásající cesty do minulosti. Oživí vzpomínky daleko hrůznější než ty, které Jenny na konci léta nedaly spát.

Vyjde: 13. 6. 2013

Karen Chance – Obejmi noc
Název: Obejmi noc
Originální název: Embrace The Night
Autor: Karen Chance
Série: Cassandra Palmer  
Žánr: Detektivky, Napětí
Počet stran: 472
Překlad: Martin Konig

Anotace:
Cassandra Palmerová, která byla nedávno jmenována hlavní světovou jasnovidkou, má pořád velký problém. Dokud jsou k sobě Cassie a jistý mistr upír – neuvěřitelně sexy Mircea –vázáni magií, její život nikdy nebude patřit jenom jí... Kouzlo, které je svazuje, může být zlomeno jenom s pomocí zaklínadla ze starověké zaklínací knihy Codex Merlini. Místo, kde se kodex nachází, není v současnosti známo, takže Cassie musí pátrat na jediném místě, kde jej ještě lze najít – v minulosti. Ale Cassie brzy zjišťuje, že kodex byl ztracen z určitého důvodu. Říká se, že kniha obsahuje jistá skutečně nebezpečná kouzla, a její získání sice může Cassii pomoci vypořádat se s Mirceou, ale také tím může ohrozit celý svět...

Vyjde: 12. 6. 2013


Domino

Daniel Silva – Padlý anděl
Název: Padlý anděl
Originální název: Fallen Angel
Autor: Daniel Silva
Žánr: Detektivky, Napětí
Počet stran: 400

Anotace:
Některá tajemství měla zůstat navždy pohřbena. I ve Vatikánu. Zejména tam. Základní pravidlo Vatikánu zní: "Na nic se neptej."
Gabriel Allon toto pravidlo porušil. Nemohl si pomoci. Všechny jeho zkušenosti i profesionální instinkt mu totiž napovídaly, že mrtvá žena v bazilice sv. Petra nespáchala sebevraždu - i když vatikánská policie tvrdila pravý opak.
Brzy se ukáže, že pravdu měl on. A co víc: že mrtvá žena odhalila letité tajemství, jehož vyzrazení by mohlo otřást Vatikánem a uvrhnout svět do konfliktu apokalyptických rozměrů. Gabriel nemá v takové situaci těžkou volbu: odloží restaurátorské náčiní a znovu riskuje život, aby hrozící katastrofě zabránil.
Někteří lidé jako by totiž stále nepochopili, že pokud se z historie nepoučí, budou si ji muset prožít znovu, na vlastní kůži…

Vyjde: 3. 6. 2013

BB Art

Sara Shepardová – Nikdy v životě (Hra lží 2)
Název: Nikdy v životě
Originální název: Never Have I Ever
Autor: Sara Shepardová
Série: Lying Game
Žánr: Romány
Počet stran: 309



Anotace:
Kdokoli mohl zatoužit po mé smrti... Ještě nedávno jsem měla všechno, co si jen dívka může přát: báječné přátele, úžasného kluka, skvělou rodinu. Nikdo z nich ovšem netuší, že jsem odešla - že jsem mrtvá. Moje místo totiž zaujala má znovunalezená sestra-dvojče Emma, která se pokouší vypátrat mého vraha. Spí v mém pokoji, nosí moje oblečení a mé rodiče oslovuje mami a tati. A můj vrah ji sleduje na každém kroku. Ze svého života si toho moc nepamatuju, jen záblesky a krátké okamžiky, takže jediné, co můžu dělat, je pozorovat Emmu, jak se snaží vyřešit záhadu mého zmizení…

Vyjde: 1. 6. 2013

CooBoo

Lauren Oliver – Rekviem (Delirium 3)
Název: Rekviem
Originální název: Rekviem
Autor: Lauren Olivek
Série: Delirium
Žánr: Romány (Fantasy)
Počet stran: 328
Překlad: Romana Bičíková

Anotace:
Lena je v srdci revoluce. Bojuje proti společnosti, která prohlásila lásku za nemoc. Ale Divočina dávno není tím bezpečným přístavem, jakým bývala, protože vláda se rozhodla rebely zlikvidovat. K tomu má Lena hlavu a srdce vzhůru nohama, protože se vrátil někdo, o kom si myslela, že jej navždy ztratila…

Vyjde: 10.6. 2013



úterý 28. května 2013

Teaser tuesday (1)



Meme, které vytvořila Should Be Reading.

Cílem meme je každé úterý vzít knihu, kterou právě čteš, otevřít ji na náhodné straně a vypsat dvě věty.


Kniha: Vampýrská akademie 3 - Stínem políbená
Autor: Richelle Mead
Nakladatelství: Domino
Anotace:
Vlády se ujímá jaro a Rose Hathawayová by se měla připravovat na maturitní zkoušku. Jenže od nedávného smrtícího souboje se Strigoji se necítí zrovna nejlépe. Trpí nočními můrami, duši jí zaplavuje temný smutek a předznamenává cosi zlověstného.
Rose dobře ví, že jí není dovoleno milovat jiného strážce. Že musí především chránit Lissu, poslední princeznu z rodu Dragomirů. Jenže když přijde na krásného Dimitrije Belikova, některá pravidla se prostě musí porušit!Rose své nejlepší kamarádce Lisse lže o svém vztahu k Dimitrijovi, ale jejich přátelství se nyní ocitá v ještě větším ohrožení než kdy předtím. Nesmrtelní vampýři se chtějí pomstít za to, co jim Rose nedávno provedla. Ve strašlivé bitvě, která předčí i nejhorší noční můru, se Rose bude muset rozhodnout mezi dvěma lidmi, na nichž jí záleží nejvíc. Bude ale její volba znamenat, že přežije jen jeden z nich? A pokud ano, bude to Lissa, nebo milovaný Dimitrij?


Jelikož s Dimitrijem sdílíme podobné názory, předpokládala jsem, že jí poví, že nemá čas na její pochybné věštby.

Kolo štěstí byl kruh s podivnými symboly, které se vznášely v oblacích.